Valborg

Oj, hur ska vi hinna!?

Först en jättedisk från gårdagens grillning. Varför blir det så mycket disk, vi var ju inte så många, bara 6 stycken? Trevligt hade vi i alla fall!

Sen blev det som jag trodde; gubbens spridda tankar skulle ner på papper nu till slut ,eftersom han ska hålla talet till våren ikväll på hembygdsgården. Jag undrar hur man får papper att stanna i kvar i nävarna i detta blåsväder och regnväder? Det måste gå att plasta in dem! Jag provar med det.

Talet blir på temat "Sillerud och de som utvandrade till Amerika"; bl.a. anfadern till George Bush". Det blir fragment av berättelser om folk från bygden.  Det passar nog i år tyckte Roland när det varit så mycket rabalder kring Bush och hans ev. anfäder här i Sillerud.

Sen kl 3 på em kaffe hos svärmor tillsammans med Rolands syskon.

Sen kl 18.00 en bit mat hos Rolands systerdotter o familj.

Och till slut runt kl 21.00 ikväll vårbrasa, körsång och vårtalet på hembygdsgården i Sillerud.

Under dagens lopp tar Roland säker emot 10-15 telefonsamtal som berör jakt, föreningsärenden och jobb.

Sen måste jag hinna ringa modren också och kolla hur hon mår. Hon har en besvärlig hosta sedan påskhelgen. Det verkar bli långdraget, men så är hon snart 90 år också.

Så här är nog en typisk helgdagsafton här på Liane tror jag.  Vi lever på nåt sätt i ett nätverk av släkt och vänner även om inte barnen finns kvar här längre. Det är ett nätverk som bygger på Rolands rötter här i Sillerud.  Jag snyltar väl lite på det eftersom mina föräldrar inte har så många släktingar i livet och de få som finns är utspridda. Mina barn fortsätter den traditionen av flyttande, inte "kvarstannandetraditionen". 

Jag funderar ibland på hur detta med kvarstannande respektive utflyttande påverkar livskvalitén.
Ger det mer "lycka" att stanna kvar i ett tryggt nätverk och ta de möjligheter som finns inom räckhåll?
Ger det mer "lycka" att förverkliga speciella  drömmar när det gäller utbildning / yrke /partnerval och flytta ut från bygden?

Svaret är inte givet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback