Unken gubbsjuka har fått en ansikte - Ulf Nilsson!!

Oj då, jag glömde att nämna stolpskottens stolpskott i krönikerbranschen; Ulf Nilsson, exempelvis i dagens krönika i Expressen.

Här drager han en lans för prostitutionen  i Sverige och ställer sig på barrikaderna å sexköparnas vägnar, till vilka han för övrigt också räknar sig själv.   Och det må vara tillåtet att ha en åsikt i frågan. Det ska inte förmenas honom.  Även om jag i själ och hjärta slits mellan vrede över att Expressen publicerar dyngan och tacksamhet över att den får komma ut i ljuset.  För han är väl tyvärr inte helt ensam om den här unkna människosynen.

Men pointen är att karln ju inte har  några nya fräscha argument för könshandeln!. Han kommer konkandes på gamla dinosaurier, floskler som vi har matats med  sedan stenåldern!! Och att uppta så stor plats i en av Sveriges största tidningar  med sån här gammal skåpmat när det finns hur många nytänkande begåvade skribenter som helst................!!    Kolla bara på bloggen!!


Här är några exempel på Nilssonska argument för  prostitution:

- Kvinnor har alltid köpts och sålts, därför är prostitution rätt.  (Logik??)

- Gamla rika män kan gifta sig med unga kvinnor, därför är prostitution rätt. (Logik??)

- Prostitution är svår att upptäcka och bekämpa, därför är den rätt.  (Logik??)

- Om vi fick "legala knullfabriker" (Ulfs uttryck!) i Sverige så skulle det bli bättre kontroll på varan, dvs kvinnorna (för jag antar att han inte menar att männen som går dit ska testas innan, eller...)  (Logik??)

- Prostitutionen utomlands är dåligt ordnad därför skulle den bli bättre i Sverige.  (Logik??)

- "Alla andra länder" har legal prostitution, därför är det rätt.  (Logik???)


Fältropet i texten är anspelar på fotbolls VM i Tyskland:

"Det vore bättre om Tyskland bojkottade Sverige än tvärtom"

Jag förslår ett annat fältrop:

"Det vore bättre om Expressen bojkottade Ulf Nilsson och vågade släppa in lite frisk luft i sina krönikor. Det här är bara för unket"





Kommentarer
Postat av: Annaa M

Instämmer till 100%!

Sex tillsammans med någon annan, köpt eller inte köpt, älskad eller inte älskad, är faktiskt ingen självklar mänsklig rättighet. Jag tror faktiskt det är något som Ulf Nilsson och andra totalt missar i sin argumentation.

Postat av: RS

Ännu ett lågvatten-skott av Expressen. Alltså först att publicera bild på Hagamannen och nu denna krönika. Skrämmande.

2006-04-12 @ 01:12:29
URL: http://kulturbloggen.com/
Postat av: Annica Tiger

Lågvattensvarning på hans text. Gubbsjuka kanske ligger bakom?

Annica

2006-04-13 @ 07:28:30
URL: http://www.tiger.se/blog
Postat av: petra

fy sjutton vilken dynga - men den där Ulf Nilsson har alltid varit djävligt otäck, ursäkta ordvalet...ibland har jag ujndrat om han kanske tar i för att konstruera upphetsad debatt eller så? Vissa saker han säger är så bortitok så man tror att han driver med en...
Annaa har ju också helt rätt i att det där med sex ju inte är nån "mänsklig rättighet" inskriven i nån helig skrift.
Tack Inga också för dina varma kommentarer!!
Petra

2006-04-13 @ 15:27:12
URL: http://sallyklee.blogg.se
Postat av: Inga

Kanske är det så som Du säger Petra att han är anlitad för att vara just extremt unken?? Det har inte fallit mig in. Tänk om det är så att Expressen ringer honom och säger;
- Nu måste vi få fart på de här slöa fruntimren i feministgängen. De har fått vara ifred alldeles för länge . Kan inte Du skriva nåt som triggar igång dem?

eller också resonerar han med sig själv så här;

-Nu är det ebb i kassan och jag måste få in lite stålar. Om jag skriver en vanlig krönika så vill ingen ta in den för jag är så himla omodern. Men om jag kryddar lite extra med supergamla kända dumheter så blir det genast intressant för sensationspressen, speciellt om det handlar om snusk eller sprit.

2006-04-14 @ 15:06:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback