Svart pussar vit i TVserie!!!

Bara för att jag igår påstod att jag numera sällan fastnar framför TVn så hände det naturligtvis idag. Jag började titta på en TV serie och det var något konstigt med den som fick mig att fortsätta titta. Den hade ingen speciell  story, inga snygga charmiga killar,  inget fantastiskt foto. Nej den var egentligen som vilken serie som helst, men ändå kändes den annorlunda och jag blev kvar.

Det dröjde en lång stund innan jag kom på vad det var. Men till slut föll myntet ner: svart man fick pussa alldeles vit kvinna och till o med ha ett förhållande med henne.  Hon var alltså kritvit, inget blandat halvsvartaktigt eller så utan rent snövit. Så brukar det inte få vara, i alla fall inte i amerikanska serier.  Där är det strikt uppdelat vitt - vitt och svart - svart.  Ja, eller ännu hellre är de svarta inte riktigt svarta utan lite mitt emellan liksom för säkerhets skull. Det finns säkert undantag från den här regeln, men jag som ser så sällan på  TV har inte stött på det som jag minns.

Nu var visst inte detta en amerikansk serie utan engelsk om jag tolkade språket  rätt. Det var kanske därför den var annorlunda. Minns inte ens vad serien heter, den lär väl fortsätta.  Jag måste kolla om det är genomgående så nu eller om det varierar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback