Önnebyn - bild 1

Önnebyn - bild 1

Bredvid Kvarnbacken i förra inlägget ligger Önnebyn. Här bodde Rolands mormor o morfar, Torborg och Agnar på Önnebyn. Fastigheten ägs och vårdas av Roland mamma och hennes syskon. Vi är där ibland på somrarna, oftast med båt, men mer på vintern och jagar. 

Husen är byggda på en helt osannolikt brant  sluttning ner mot vattnet och konstruktionerna för att hålla byggnaderna på plats är snått fantastiska. Hur kunde man veta innan att detta till synes rackelverk skulle kunna hålla ett tvåvånings förrådshus på plats även i värsta höststormarna?? Finns kunskapen om det här kvar? Kan någon få ihop något sånt idag?

Kortet är taget på önskan från den yngste sonen, Mattias, som behövde ha det som förlaga till en sekvens i  något dataspel som han sitter i Los Angeles och ritar.  Tänk om Agnar o Torborg vetat det. Att deras husgrunder skulle avbildas av ett barnbarnsbarn i LA och hamna i ett dataspel som ska säljas över hela världen. En svindlande tanke!


Kommentarer
Postat av: Millan

Imponerande.... tänk att det hållt i så många år... håller med dig...skulle aldrig i hela mitt liv våga sova där...tack för kommentaren i min blogg..roligt när man får ett "ansikte" till sina läsare...Glad Påsk!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback