Gubbe med talfel har jag!

Jag har en gubbe med talfel. Han kan inte säga nej. Därför har han i ett obevakat ögonblick lovat att hålla talet till våren här i Sillerud. Nu går han och gruvar sig. För normalt så är inte A o S med på hembygdsföreningens Valborgsfirande, men om Roland ska hålla talet kanske de dristar sig dit och står och fnissar i något hörn.

Jag som har koll på läget har naturligtvis för länge sedan skrivit hans tal till våren med alla de ingredienser som hör till; naturbetraktelser, nostalgier och andäktighet inför naturens storhet, avslutat med hurra och så.......

Det är bara det att han fimpade det direkt! Han är nog inte tillräckligt sentimental tror jag för att framföra mitt tal; tala om pärlor för svin! Jag tror att jag säljer det till högstbjudande nu när han är så nödbedd!!

Han har inte ens tänkt nåt än och det är bara två dygn tills talet ska hållas! Det blir väl som vanligt. Jag ska skriva ut hans spridda funderingar och ekivoka historier en halvtimme före framförandet, med extrastor, fet text för att kompensera hans allt sämre närseeende och det mörker som faller vid 10-tiden, eller var det 9?
 
Ja, det löser sig väl och våren lär komma ändå, oavsett hur talet låter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback