Dagens skrattsalva!!

Roland nästan föll omkull i skrattanfall idag!

Vi sjösatte båten. Det betyder att den stora pic-up-bilen står brant parkerad ner mot vattnet. Jag nämnde något om att jag nästan blev illamående av att se en bil så; tänk om bromsen lossnar och den far ner!!

Då säger gubben med sin tryggaste stämma att det gör inget för han har helförsäkrat så då får han en ny bil. Jag säger stolt att det har jag också.

- DET HAR DU VÄL INTE???? vrålar han då, DEN GAMLA BILEN!!! Du skojar!!

- Nej jag skojar inte, sa jag då, är det fel att ha den helförsäkrad?

Han faller bara ihop i skrattvrål:
-DEN GAMLA BILEN!!!  DU HAR DEN HELFÖRSÄKRAD! ÄR DU MEDVETEN OM ATT DET ÄR EN POLO 92 SOM GÅTT 15.000 MIL?? BARA ÅRSPREMIEN ÄR LIKA HÖG SOM BILENS VÄRDE!!!

- Jaha , säger jag fromt, jag liksom försäkrade den när jag köpte den, sen har jag väl inte tänkt på det. Jag betalar räkningar som kommer. Jag hatar räkningar, vill inte se dem, inte tänka på dem, bara bli av med dem.

Han säger att jag ska ha nåt som heter trafikförsäkring och kanske stöld och brand och nåt, men inte hel för det är för dyrt. Varför ska det ekonomiska livet vara så komplicerat?? Jag vill inte tänka på försäkringar och pensioner och avgifter och telefonabonnemang och allt möjligt annat som jag hela tiden borde granska / värdera / välja. Jag skiter i alltihop, jag vill inte ha någon valfrihet. Jag vill att någon annan bestämmer vad som är bäst, nån som kan det här.  Jag vill bara leva!




Kommentarer
Postat av: En liten tant

Ja,jag håller med dig så in i vassen! Jag är urless på den s.k. valfriheten i dessa frågor. I vår bostadsrättsförening finns många manliga förespråkare för den ekonomiska valfriheten när det gäller tele, el och allt sånt. Men när det blev allt tyngre även för dem att orientera sig bland alla elleverantörer drev de igenom att alla 162 lägenheterna skulle anlita samma leverantör och därmed få ner priset... Ja självklart anslöt jag mig eftersom jag inte vill hålla på med det här men jag gjorde en och annan reflektion över varför såna privata monopol anses finare och friare än offentliga...

Postat av: Inga

Ja elleverantörerna är förfärliga. Hur kan de hålla på och kamma hem jättevinster, samtidigt som ledningsnätet är så dåligt att vi har strömavbrott stup i ett!!!???? Återinvesteringarna av vinsterna är en bråkdel!!

2006-05-03 @ 22:38:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback